ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

Baklava sa pistacima



Tijesto:
  • 400 gr. brasna
  • 2 jaja
  • 1 prasa za pecivo
  • 1 casa jogurta ili mlijeka
Fil:
  • Pistaci ili orasi sta volite

Agda:
  • 3 case secera
  • 3 ipo case vode
Priprema:
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto.
Podjelite ga na 24 komadic pa oblikujte u loptice.
Prekrite tijesto da malo odmori.
Sameljite pistace i otopite puter.
Razvijajte tijesto na velicinu tepsije u kojoj cete pec. (kod mene je tepsija broj 30)
Pomjesajte malo brasna i gustin (gusnel) i posipajte tijesto dok razvijte.
Redajte u nauljenu tepsiju i posipajte svaki list jufke.
Kad ste zavrsile isjecite baklava pa zalite otopljenim puterom.
Pecite na 350F-180C dok baklava ne pocne dobivat boju.
Smanjite na 300F-150C i pecite dok baklava ne bude gotova.
Dok se baklava pece skuhajte agdu i maknite sa peci da se malo prohladi.
Toplu balavu zalite prohldjenom agdom, potpuno ohladite i posluzite se.
Prijatno!

Izvor:http://tortekolaci.com/kolaci/baklava-sa-pistacima

0 komentari:

Objavi komentar