- 2 bataka
- 400 grama zaleđenog graška
- 250 grama majoneze
- biber
- so
- peršunov list
- bijeli luk u prahu
- 2 kuhanih jaja
Način pripreme:
Pileće meso skuhati, skinitu sa kosti i sitno isjeckati. Dodati u njega so, šareni biber, bijeli luk i majonezu.
Grašak blanširati, isprati ga hladnom vodom, dodati so, biber, peršunom list, kratko ga isitniti u blenderu ili sjeckom, nakon toga dodati majonezu.
Staviti u jednu zdjelu jedno do drugoga i preko narendati kuhana jaja. Poslužite samostalno ili evo ja sam poslužila sa tjesteninom.
Za salatu korišten recept sa str.Bon Apeti.
Grašak blanširati, isprati ga hladnom vodom, dodati so, biber, peršunom list, kratko ga isitniti u blenderu ili sjeckom, nakon toga dodati majonezu.
Staviti u jednu zdjelu jedno do drugoga i preko narendati kuhana jaja. Poslužite samostalno ili evo ja sam poslužila sa tjesteninom.
Za salatu korišten recept sa str.Bon Apeti.
Prijatno!
Izvor:http://tortekolaci.com/slana-peciva/salata-od-graska-i-piletine
0 komentari:
Objavi komentar