Sastojci:
-
250 grama brašna
1 suhi kvasac ili kockica svježeg
180 ml vode
80 grama maslaca
200 grama šećera
3 jaja
1 vanilij šećer
kora limuna
3-4 žlice ruma
100 grama grožđica, drugog suhog voća, žele bombona ili nešto drugo po volji
250 grama brašna
1 suhi kvasac ili kockica svježeg
180 ml vode
80 grama maslaca
200 grama šećera
3 jaja
1 vanilij šećer
kora limuna
3-4 žlice ruma
100 grama grožđica, drugog suhog voća, žele bombona ili nešto drugo po volji
1 suhi kvasac ili kockica svježeg
180 ml vode
80 grama maslaca
200 grama šećera
3 jaja
1 vanilij šećer
kora limuna
3-4 žlice ruma
100 grama grožđica, drugog suhog voća, žele bombona ili nešto drugo po volji
Priprema:
Grožđice i suho voće namočiti u rum i ostaviti 30-60 minuta. Od ostalih sastojaka zamijesiti tijesto (ako se radi sa svježim kvascem postupiti uobičajeno) i dodati grožđice. Staviti u odgovarajuću posudu za pečenje i ostaviti da se diže. Peći na 170 stupnjeva oko 50 minuta.
- Vrijeme pripreme: 1h i 30 min
Izvor:http://www.centar-zdravlja.net/zdravi-recepti/deserti/8/panettone/140/
0 komentari:
Objavi komentar