Sastojci:
- 250 g Rize
- 1 litar Vode
- soli kroz prste
- 200 g Secera(ako volite slade dodajte vise secera)
- 800 ml Mlijeka
- 1 kesica Vanila secera
- 2 kaske Gustina
- Cimet
- Slag
Priprema
1.

Rizu prvo ocistiti i oprati.Staviti rizu u litar vode sa malo soli da kuha na umjerenoj temperaturi.Mjesati da ne zagori.Meni je kuhala oko 15 minuta, dok voda nije ukuhala.Kad je voda ukuhala i riza bi trebala da bude skoro pa skuhana.Probaj te.Riza ne treba jos biti skroz skuhana ali treba da bude skoro gotova.
2.
Dodati secer,vanilijin secer i 700 ml mlijeka.Promjesati i pustiti da kuha jos oko 10 minuta. U 100 ml mlijeka umjesati gustin da nebude grudvica pa dodati u rizu.Promjesati i kuhati jos koju minutu. Mjesati da riza ne zagori.
3.

Sutlija je gotova kad je smjesa malo gusca ali ne skroz gusta. Probaj te rizu a i mlijeko bi trebalo ukuhati malo.Mozete vidjeti koliko je meni ukuhalo mlijeko na slici, ima linija.
4.

Gotovu sutliju izliti u zdjelice i ostaviti u frizider da se ohladi.Prekriti celofanom da se ne uhvati kozica. Kad se ohladi(ja ostavim preko noci) umutiti slag pa staviti na vrh sutlije i posuti malo cimeta.
IZVOR:
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar