subota, 27. lipnja 2015.

Pavlova sa raznim voćem

Pavlova Pavlova sa raznim voćem
Kora:
  • 4 bjelanjka
  • 250 grama šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika gustina
Krema:
  • ½ l mlijeka
  • 100 grama šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 4 žumanjka
  • 2 kašike gustina
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml slatke pavlake
  • jagode,maline,kupine,borovnice,ribizle ili neko drugo voće,količina po želji ..
Način pripreme:
Na pek papiru napravite krug prečnika 25 cm i papir stavite na pleh od šporeta tako da ona strana na kojoj ste crtali krug bude okrenuta prema dole. Umutite bjelanjke, postepeno dodavati šećer i mutiti i na kraju dodati gustin i ocat. Na krug koji ste nacrtali nanesite umućeni snijeg tako da okolo bude više snijega a sredina da bude udubljena. Pecite na 15o stepeni sat vremena, nakon sat isključite rernu i koru ostavite jos sat u rerni.
Mlijeko sa šećerom stavite da prokuha ali predhodno od mlijeka malo oduzmite i ostavite na stranu. Žumanjke, vaniliju šećer, gustin i brašno umutite pa dodajte u to onaj ostavljeni dio mlijeka, kad je mlijeko prokuhalo tu smjesu saspite u njega i skuhajte kao puding. Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenom slatkom pavlakom.
Na ohlađenu koru nanesite ravnomjerno kremu i po njoj poredajte pripremljeno voće.
Prijatno!

Izvor:http://tortekolaci.com/torte/pavlova-sa-raznim-vocem

0 komentari:

Objavi komentar