srijeda, 24. prosinca 2014.

Špageti na kineski način

Špageti na kineski način

Sastojci

Priprema



  1. 1
    Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  2. 2
    Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  3. 3
    Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  4. 4
    U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  5. 5
    Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Mala tajna

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.


Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/spageti-na-kineski-nacin/

0 komentari:

Objavi komentar