Sastojci
- 200 g tanjih špageta
- 200 g
- 2 češnja
- 100 g
- 200 g
- 200 g
- 100 g
- 100 ml
- 100 ml
- 1 žličica
- 1 žličica
Priprema
- 1Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
- 2Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
- 3Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
- 4U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
- 5Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.
Posluživanje
Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.Savjet
Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.
Mala tajna
Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.
Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/spageti-na-kineski-nacin/
0 komentari:
Objavi komentar