Sastojci
za tijesto
- 50 dag
- 90 ml
- 200 ml
- 2 žličice
za nadjev
- 35 dag kuhanog špinata
- 35 dag Ricotta sira
- 1
- 10 dag ribanog sira (Podravec, Gauda)
- 1 žlica
- 1 razmućeno jaje (za premazivanje)
Priprema
- Težina:
- 1
/slika/1646241/
Pripremiti sve sastojke a špinat skuhati i ocijediti. Umiješati tijesto: izmiješati sol i brašno pa nastaviti miješati dodajući polako ulje. Nakon ulja dodavati vino sve dok se ne dobije fino tijesto. Podijeliti ga na dva dijela i pokrivenog ostaviti da odstoji dok se ne pripremi nadjev.
- 2
/slika/1646243/
Pomiješati sitno nasjeckani špinat sa ricotta sirom. U ovom receptu koristila sam domaći ricotta sir koji sam radila po ovom receptu.
- 3
/slika/1646245/
Špinatu i siru dodati jaje, sol i papar a zatim i naribani sir pa dobro promiješati sve sastojke u finu masu.
- 4
/slika/1646249/
Razvaljati obje polovine tijesta u kružne oblike promjera oko 30 cm - 5
/slika/1646251/
Na lim za pečenje staviti papir za pečenje a na njega prvo tijesto. Posipati ga krušnim mrvicama, označiti prikladnim posudama krugove i u sredinu staviti prvi dio nadjeva (oblikovati malom zdjelicom).
- 6
/slika/1646253/
Po označenom krugu početi slagati ostatak nadjeva.....
- 7
/slika/1646257/
..... sve dok se ne zatvori krug a tada rubove premazati razmućenim jajetom.
- 8
/slika/1646259/
Zatim sve prekriti drugim tijestom kružnog oblika. Sredinu pritisnuti priklanom posudom, obrezati višak tijesta na vanjskom rubi te rub po cijelom
obodu pritisnuti vilicom.
- 9
/slika/1646261/
Maknuti posudu iz sredine pa kuhinjskim kotačićem (radlerom) napraviti krug s unutarnje strane vanjskog nadjeva. Zatim oštrim nožem od tog kruga prema van razrezati nadjeveno tijesto širine 3 cm.
- 10
/slika/1646265/
Sada ponovno u sredinu staviti prikladnu (nešto manju) posudu pa okretati svaki razrezani dio za 90 stupnjeva. - 11
/slika/1646267/
Središnji dio premazati razmućenim jajetom i posipati košticama od suncokreta pa staviti u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180°C i peči 30 minuta odnosno dok se tijesto lagano zarumeni. - 12
/slika/1646269/
Izvaditi iz pećnice i staviti na prikladni tanjur..... - 13
/slika/1646275/
...... pa poslužiti kao toplo ili hladno predjelo ili kao „grickalicu“ uz piće.
Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/suncokret-od-spinata/
0 komentari:
Objavi komentar