subota, 27. prosinca 2014.

Japanska torta


 Japanska torta

Sastojci


Priprema


  1. 1
    Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi. Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
  2. 2
    Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
  3. 3
    Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
  4. 4
    Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
  5. 5
    Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.
  6. 6
    Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir. Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
  7. 7
    Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.

Posluživanje

Tortu narežite na ploške i poslužite uz šlag.

Savjet

Višnje možete zamijeniti svježim malinama u sezoni.

Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/japanska-torta/

0 komentari:

Objavi komentar