Sastojci
- 400 g čokolade s rižom
- 100-150 ml
- 250 g sira mascarponea
- 150 g
- 1
- 2
- 375 ml
Za ukrašavanje:
- 1
- 125 ml
- 50 g
Priprema
- 1Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi. Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
- 2Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
- 3Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
- 4Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
- 5Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.
- 6Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir. Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
- 7Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.
Posluživanje
Tortu narežite na ploške i poslužite uz šlag.Savjet
Višnje možete zamijeniti svježim malinama u sezoni.
Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/japanska-torta/
0 komentari:
Objavi komentar