subota, 27. prosinca 2014.

Kolač “Jaje na oko”


 Kolač “Jaje na oko”

Priprema


  1. 1
    Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
  2. 2
    Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  3. 3
    Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  4. 4
    Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
  5. 5
    Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
  6. 6
    Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
  7. 7
    Na topli puding posložite polovice marelica.

Posluživanje

Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.

Savjet

Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.

Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/kolac-8220jaje-na-oko8221/

0 komentari:

Objavi komentar