Sastojci: - piletina0.3 kg - mlad krompir0.4 kg - mlada šargarepa0,2 kg - med1 kašičica - ruzmarin1/2 m.kaš - kim1/4 m.kaš - biber1/4 m.kaš - krupna morska so za posipanje1/4 m.kaš - timijan1/2 m.kaš - maslinovo ulje3 kašike - maslaca ili margarina1 kašika - sok od limuna1/2 limuna - beli luk2 čena - mladi luk2 struka |
Uputstvo za pripremu
- U jednoj dubljoj posudi napravite marinadu od: tri kašike maslinovog ulja, malo soli bibera i timijana, isceđenog soka od polovine limuna i jednu punu kašičicu meda. Smesu dobro promešatje i u istu uvaljajte piletinu isečenu na komade (batak, karabatak, krilce). Ovako mariniranu piletinu ostavite da odstoji preko noći ili bar dva sata u frižideru. nMlad krompir, šaragarepu i mladi luk operite dobro a zatim na krupnije komade isecite (ako je šargarepa manja ne morate da je sečete). Svo povrće stavite u prethodno maslacem podmazani vatrostalni sud/pekač/grne ili šta već imate. Dodajte par celih očišćenih češnjeva belog luka. Povrće začinite ruzmarinom i sa malo kima a zatim preko poređajte piletinu i prelijte ostatkom sosa od marinade. nPosudu alu folijom ili poklopcem zatvorite i stavite u rernu da se peče na 180 c. Nakon 40 minuta odstranite foliju ili poklopac. Smanjite temperaturu i ostavite jos 20 min da se zapeče. nnBon av! :)
- Izvor:http://zena.blic.rs/recepti/Glavna-jela/25107/Piletina-sa-medom-na-mladom-krompiru
0 komentari:
Objavi komentar