subota, 27. lipnja 2015.

Piletina sa medom na mladom krompiru


Sastojci:
- piletina0.3 kg
- mlad krompir0.4 kg
- mlada šargarepa0,2 kg
- med1 kašičica
- ruzmarin1/2 m.kaš
- kim1/4 m.kaš
- biber1/4 m.kaš
- krupna morska so za posipanje1/4 m.kaš
- timijan1/2 m.kaš
- maslinovo ulje3 kašike
- maslaca ili margarina1 kašika
- sok od limuna1/2 limuna
- beli luk2 čena
- mladi luk2 struka

Uputstvo za pripremu


  • U jednoj dubljoj posudi napravite marinadu od: tri kašike maslinovog ulja, malo soli bibera i timijana, isceđenog soka od polovine limuna i jednu punu kašičicu meda. Smesu dobro promešatje i u istu uvaljajte piletinu isečenu na komade (batak, karabatak, krilce). Ovako mariniranu piletinu ostavite da odstoji preko noći ili bar dva sata u frižideru. nMlad krompir, šaragarepu i mladi luk operite dobro a zatim na krupnije komade isecite (ako je šargarepa manja ne morate da je sečete). Svo povrće stavite u prethodno maslacem podmazani vatrostalni sud/pekač/grne ili šta već imate. Dodajte par celih očišćenih češnjeva belog luka. Povrće začinite ruzmarinom i sa malo kima a zatim preko poređajte piletinu i prelijte ostatkom sosa od marinade. nPosudu alu folijom ili poklopcem zatvorite i stavite u rernu da se peče na 180 c. Nakon 40 minuta odstranite foliju ili poklopac. Smanjite temperaturu i ostavite jos 20 min da se zapeče. nnBon av! :)
  • Izvor:http://zena.blic.rs/recepti/Glavna-jela/25107/Piletina-sa-medom-na-mladom-krompiru

0 komentari:

Objavi komentar