nedjelja, 7. lipnja 2015.

Torta od čokolade i jagoda sa krem sirom

torta od jagoda sa krem sirom

SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 5 jaja
  • 200 gr šećera
  • 250 gr brašna
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 1 prašak za pecivo
  • KREMA:
  • 500 gr ABC krem sira
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 300 gr jagoda
  • 50 gr šećera u prahu
  • GLAZURA:
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 4-5 žlica ulja

TAMNI ČOKOLADNI BISKVIT

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Žumanjke pjenasto izmutite sa šećerom.
3. Dodajte čokoladu koju ste prethodno istopili i prohladili.
4. Uz stalno mućenje ulijevajte ulje i vodu.
5. Dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo, te sve zajedno sjedinite.
6. Lagano pjenjačom ili kuhačom umiješajte izrađene bjelanjke.

7. U tepsiju na čije ste dno postavili masni papir (obim 26 cm) rasporedite smjesu.

8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
9. Kada je pečeno ostavite da se ohladi.

10. Biskvit prerežite na dva jednaka dijela.

KREMA SA JAGODAMA I ABC SIROM

1. Izmutite slatko vrhnje u čvrsti šlag.
2. Dodajte krem sir i izmješajte.
3. Od jagoda u blenderu napravite pire i dodajte ih u vrhnje i sir, te sve sjedinite.



GLAZURA OD ČOKOLADE

1. Čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Ostavite malo da se prohladi.

PREMAZIVANJE TORTE SA JAGODAMA I KREM SIROM

1. Biskvit

2. Krema 1/3

3. Biskvit

4. Krema za površinu i bočne stranice


5. Glazura od čokolade.









Izvor;http://www.kolaci.biz/torta-od-cokolade-i-jagoda-sa-krem-sirom.html








0 komentari:

Objavi komentar