SASTOJCI
- BISKVIT:
- 5 jaja
- 200 gr šećera
- 250 gr brašna
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- 1 prašak za pecivo
- KREMA:
- 500 gr ABC krem sira
- 400 ml slatkog vrhnja
- 300 gr jagoda
- 50 gr šećera u prahu
- GLAZURA:
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 4-5 žlica ulja
TAMNI ČOKOLADNI BISKVIT
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.2. Žumanjke pjenasto izmutite sa šećerom.
3. Dodajte čokoladu koju ste prethodno istopili i prohladili.
4. Uz stalno mućenje ulijevajte ulje i vodu.
5. Dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo, te sve zajedno sjedinite.
6. Lagano pjenjačom ili kuhačom umiješajte izrađene bjelanjke.
7. U tepsiju na čije ste dno postavili masni papir (obim 26 cm) rasporedite smjesu.
8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
9. Kada je pečeno ostavite da se ohladi.
10. Biskvit prerežite na dva jednaka dijela.
KREMA SA JAGODAMA I ABC SIROM
1. Izmutite slatko vrhnje u čvrsti šlag.2. Dodajte krem sir i izmješajte.
3. Od jagoda u blenderu napravite pire i dodajte ih u vrhnje i sir, te sve sjedinite.
GLAZURA OD ČOKOLADE
1. Čokoladu i ulje istopite na pari.2. Ostavite malo da se prohladi.
PREMAZIVANJE TORTE SA JAGODAMA I KREM SIROM
1. Biskvit2. Krema 1/3
3. Biskvit
4. Krema za površinu i bočne stranice
5. Glazura od čokolade.
Izvor;http://www.kolaci.biz/torta-od-cokolade-i-jagoda-sa-krem-sirom.html
0 komentari:
Objavi komentar