Sastojci:
- krema
- 150 g šećera
- 8 žlica gustina
- 1/2 maslaca sobne temperature
- 1 litra rižinog mlijeka
- ostalo
- lisnato tijesto
- 1/2 teglice džema
- 1 dl vode
- 1 slatko vrhnje
Priprema
1.
Odvojite 1-2 dl mlijeka i izmiješajte s gustinom. Preostalo mlijeko zakuhajte sa šećerom. Kada zakuha umiješajte umućeni gustin i lagano kuhajte oko 5 min. U ohlađenu kremu dodajte maslac.
2.
Ispecite dvije tanje kore lisnatog tijesta.
3.
Ugrijte džem s vodom.
4.
Koru lisnatog tijesta premažite prvo s polovicom rastopljenog džema te polovicom kreme. Stavite drugu koru te ponovite postupak s preostalim džemom i kremom.
5.
Ostavite da se hladi preko noći. Prije posluživanja premažite umućenim slatkim vrhnje.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar