utorak, 16. lipnja 2015.

Panna cotta sa jagodama



Sastojci

  • 5 gr želatina
  • 30 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 gr šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 400 gr jagoda
  • 70 gr šećera
  • 2 kašike vode


Priprema
1.
Pomešajte želatin i vodu i ostavite 5-10 minuta da želatin nabubri.
2.
Spojite mleko i slatku pavlaku, pa dodajte šećer, stavite na ringlu i polako zagrevajte. Smesa nikako ne sme da provri.
3.
Kada je smesa blizu vrenja dodajte želatin i mešajte sve dok se ne otopi. Sklonite sa ringle i ostavite 5 minuta. Dodajte i vanilin extrakt i promešajte.
4.
Manji pleh obložite krpom, pa nagnite čaše preko ivice pleha.

5.
Sipajte smesu od mleka i pavlake.
6.
Ako vam se učini da nije stabilno, između čaša postavite drvenu varjaču, da se čaše oslanjaju na nju.

7.
Pleh sa čašama stavite u frižider i ostavite preko noći.
8.
Jagode iseckajte, stavite u šerpu, dodajte šećer i vodu, pa prokuvajte da provri.
9.
Sklonite sa ringle i odmah izblendirajte. Obavezno smesu procedite kroz rešetku.
10.
Ohladite fil sa jagodama i sipajte u čaše.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar