- 1.Zicom umutiti jaja i secer vrlo malo pa dodati ulje koje cete takodje umutiti dok se ne sjedini sa jajima.
- 2.U umucenu smesu dodati 3 kasike mleka i vanilin secer pa i dalje mutiti zicom da sjedinite ,i na kraju dodati 2 kasicice praska za pecivo i 3 kasike brasna sve to sjediniti pa ostaviti u frizider da odstoji dva sata.
- 3.Izvaditi posle dva sata pa dodati 425 gr brasna, nemojte staviti celu kolicinu brasna, jer dosta zavisi od velicine jaja, umesati brasno varjacom, pa istresti na pobrasnjenu radnu povrsinu i umesiti glatko testo.
Ako vam se lepi za prste dodati jos brasna dok ne bude fino testo koje se ne lepi za prste.
- 4.Od gotovog testa kidati loptice, ja volim da ih radim sa ovom spravicom, koja je ustvari da se vade loptice iz dinje i lubenice, i onda su vam sve iste, dobro ih dlanovima uradite da vam budi glatke, jer ako nisu glatke, pucace vam.
- 5.Staviti na pleh, koji ste prekrili sa papirom za pecenje i peci ih dok vam blago ne porumene na 165-170*C u zavisnosti od vase rerne.(na mojoj rerni je 160*C i peku se oko 18 minuta)
- 6.Mlake kuglice dubiti ivicom ostrog noza i stavljati ih na posluzavnik, koji ste postavili kuhinjskim papirom (takodje vam moze posluziti ovaj nozic na drugom kraju ove alatke za dubljenje)
- 7.Mrvice od kuglica pomesati sa domacim dzemom od sljiva i dodavati ruma po zelji. Treba da vam se rum oseti vise od dzema.
- 8.Puniti kuglice, ako imate visak dzema okolo, ocistiti nozem.Spojiti kuglice zajedno.
- 9.Pripremiti dve posudice i u svaku sipati po 85 ml vode (mozda ce vam trebati i vise,u zavisnosti koliko hocete da vam boja bude jaka) dodati kasiku dve farbe za hranu i pola flasice ekstrakta od maline i kruske (ako imate breskvu stavite breskvu, ja je nemam pa koristim kruskin ekstrakt) pa zamociti jednu stranu jednom dva puta ili tri puta.
- 10.Zamocene breskvice naredjati na pleh koji ste postavili kuhinjskim papirom da se malo ocede, uradite 5-6 breskvica, pa ih onda uvaljati u sitniji secer i ostaviti ih na posluzavnik koji ste postavili kuhinjskim papirom.
- 11.Zavrsene breskvice prekriti cistom kuhinjskom krpom ili carsafom pa ih ostaviti preko noci da se osuse.
- 12.Pred sluzenje zabosti im listice i naredjati na tacnu sa drugim sitnim kolacima.
- 13.Ovako spremljene kuglice mogu biti zamrznute, staviti jedan red pa papir za pecenje pa drugi red, nemojte vise od dva reda jer se mogu ostetiti. Zatvoriti ih u kutiju i ostaviti u zamrzivac.Mogu stajati vise od dva meseca u zamrzivacu.
- 14.Bon Appetit!!!!
Posluživanje
Ovako pripremljene breskvice mogu biti zamrznute nekoliko meseci mozete ih potpuno zavrsiti ili samo ih ispeci i napuniti pa ih farbati po potrebi.
Od ove smese cete dobiti oko 40 breskvica, u zavisnosti od velicine kuglica koje pravite.
0 komentari:
Objavi komentar