Sastojci
Za biskvit:
- 200 g
- ½ vrećice
- 100 g
- 1 vrećica
- 200 g
- 100 ml
- 150 ml
Preljev za biskvit:
- 1
- 2 žlice šećera ili meda
Za limunastu kremu:
- 500 ml
- 4 vrećice
- 3 vrećice
- 2 čvrsta jogurta (2×180 g)
- 2
Za ukrašavanje:
- 200 ml
- ploške limuna
Priprema
- 1Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte redom sve ostale sastojke i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
- 2Smjesu izlijte u kalup promjera 24 cm koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecite oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 170°C.
- 3Kada je biskvit gotov, pustite ga par minuta da se ohladi, zatim odstranite kalup i ostavite da se ohladi do kraja.
- 4Zatim ga prerežite na dva dijela (obično preokrenem biskvit da mi donja kora bude onaj dio biskvita s koricom koja se stvori pri pečenju). Donju koru položite natrag u kalup.
- 5Za preljev ocijedite limun, stavite šećer ili med i dodajte vode koliko je potrebno da tekućine sveukupno bude 100 ml. Prokuhajte preljev te polovicom natopite donju koru u kalupu.
- 6Za kremu istucite vrhnje za šlag s vanilin šećerom i šlagfixom.
- 7Umiješajte jogurt, a na kraju limunov sok.
- 8Dobro izmiješajte i rasporedite na donju koru biskvita u kalupu. Pokrijte gornjom korom, natopite ostatkom preljeva i stavite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku.
- 9Ukrasite šlagom i ploškama limuna.
Posluživanje
Tortu poslužite uz hladni voćni napitak ili, u svečanijim prigodama, uz koktel.Savjet
PITANJE ŠEĆERA!! Naime, po meni je krema taman, osvježavajuća, limunasta… No, kako moja sestra kaže, ja nisam kompetentna po tom pitanju jer pijem limunadu bez šećera :D :D… Kremu pri izradi probajte i ako vam bude prejaka, dodajte šećera u prahu dok ne dobijete željenu slatkoću. Jogurt mora biti čvrst jer bi vam se u suprotnom moglo dogoditi da vam krema bude prerijetka, pa da je ni šlag fix ne može spasiti ;))))!!
0 komentari:
Objavi komentar