subota, 27. prosinca 2014.

Summer Lemon Cake


 Summer Lemon Cake

Sastojci


Priprema


  1. 1
    Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte redom sve ostale sastojke i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  2. 2
    Smjesu izlijte u kalup promjera 24 cm koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecite oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 170°C.
  3. 3
    Kada je biskvit gotov, pustite ga par minuta da se ohladi, zatim odstranite kalup i ostavite da se ohladi do kraja.
  4. 4
    Zatim ga prerežite na dva dijela (obično preokrenem biskvit da mi donja kora bude onaj dio biskvita s koricom koja se stvori pri pečenju). Donju koru položite natrag u kalup.
  5. 5
    Za preljev ocijedite limun, stavite šećer ili med i dodajte vode koliko je potrebno da tekućine sveukupno bude 100 ml. Prokuhajte preljev te polovicom natopite donju koru u kalupu.
  6. 6
    Za kremu istucite vrhnje za šlag s vanilin šećerom i šlagfixom.
  7. 7
    Umiješajte jogurt, a na kraju limunov sok.
  8. 8
    Dobro izmiješajte i rasporedite na donju koru biskvita u kalupu. Pokrijte gornjom korom, natopite ostatkom preljeva i stavite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku.
  9. 9
    Ukrasite šlagom i ploškama limuna.

Posluživanje

Tortu poslužite uz hladni voćni napitak ili, u svečanijim prigodama, uz koktel.

Savjet

PITANJE ŠEĆERA!! Naime, po meni je krema taman, osvježavajuća, limunasta… No, kako moja sestra kaže, ja nisam kompetentna po tom pitanju jer pijem limunadu bez šećera :D :D… Kremu pri izradi probajte i ako vam bude prejaka, dodajte šećera u prahu dok ne dobijete željenu slatkoću. Jogurt mora biti čvrst jer bi vam se u suprotnom moglo dogoditi da vam krema bude prerijetka, pa da je ni šlag fix ne može spasiti ;))))!!

Napomena

0 komentari:

Objavi komentar