subota, 27. prosinca 2014.

Crnac bez jaja s velikom bananom


 Crnac bez jaja s velikom bananom

Sastojci


  •  1 šalica 
  •  1 šalica 
  •  1 šalica 
    ulja (suncokretovo)
  •  1 i pol 
    smiksana banana
  •  2 šalice 
    pšenične krupice (grisa)
  •  2 šalice 
    šećera (najbolje smeđeg)
  •  4 na vrh pune žlice 
  •  1 žličica 
    mljevene kave (može i nescafe)
  •  2 žličice 
  •  po želji , 
    komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…
  • čokoladni umak

  •  5 - 10 žlica 
  •  par kapi 
  •  1 paketić 
  •  10 dag 
  •  5 žlica 
  •  5 dag 

Priprema


  1. 1
    Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
  2. 2
    Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
  3. 3
    Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
  4. 4
    Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
  5. 5
    Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
  6. Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom.
    Probajte, oduševit ćete se :)
  7. Slika Crnca s istopljenom mliječnom čokoladom (bez gorkog kakaa):
    http://www.coolinarika.com/slika/42050

Posluživanje

Ja – očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike čokoholičarke! Kako se samo topi u ustima.. pliva u čokoladnom umaku.. milina.

Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja-s-velikom-bananom/

0 komentari:

Objavi komentar