Sastojci
- 1 šalica
- 1 šalica
- 1 šalica ulja (suncokretovo)
- 1 i pol smiksana banana
- 2 šalice pšenične krupice (grisa)
- 2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
- 4 na vrh pune žlice
- 1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
- 2 žličice
- po želji , komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…
čokoladni umak
- 5 - 10 žlica
- par kapi
- 1 paketić
- 10 dag
- 5 žlica
- 5 dag
Priprema
- 1Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
- 2Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
- 3Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
- 4Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
- 5Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
- Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom.
Probajte, oduševit ćete se :) - Slika Crnca s istopljenom mliječnom čokoladom (bez gorkog kakaa):
http://www.coolinarika.com/slika/42050
Posluživanje
Ja – očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike čokoholičarke! Kako se samo topi u ustima.. pliva u čokoladnom umaku.. milina.
Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja-s-velikom-bananom/
0 komentari:
Objavi komentar