subota, 20. prosinca 2014.

Jaretina s povrćem


 Sastojci
  • 1 kg jaretine
  • 700 g brokolia
  • 3 celera
  • 3 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 česna belog luka
  • ruzmarin
  • 100 ml crnog vina
  • ½  l vode
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • biber
  • so
  • ulje

Priprema
Jaretinu natrljajte sa solju, biberom i ruzmarinom pa ga staviti  u pleh i preliti uljem. Crni luk sitno iseckati, šargarepu i celer na kockice pa staviti u pleh  oko mesa. Beli luk izgnječiti pa ga dodati povrću.
Posebno skuvati supu od kocke pa je preliti preko povrća. Sve prekiti s alu folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 1 sat. Zatim skloniti foliju i sve zapeći još oko 25 minuta.
Pečeno meso izvaditi, stavite na pladanj  i ostaviti na toplom mestu. Sos  i povrće iz pleha  preneti u odgovarajuću posudu, dodati mlevenu papriku i izmiksirati da se dobije homogen sos. Zatim dodati  vino, kratko prokuvati i sa sosom preliti pečenu jaretinu.
Posebno obariti brokoli u slanoj vodi i staviti preko isečenih komada mesa.

Izvor:http://kuhinjarecepti.com/2013/01/jaretina-s-povrcem/

0 komentari:

Objavi komentar