subota, 27. prosinca 2014.

Torta “Pravo na ljubav”


 Torta “Pravo na ljubav”


Sastojci


Priprema


  1. 1
    I kora: umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi. Dodati sirće. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i umešati kokos. Peći koru u plehu obloženim sa pek papirom (ili podmazati pleh i posuti sa malo brašna) dok ne počne da dobija rumenu boju.
  2. 2
    II kora: izmešati posebno brašno, prašak za pecivo, prezlu i orahe. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i kad se otopi dodati ostale sastojke. Peći koru u plehu obloženim sa pek papirom.
  3. 3
    Žumanca umutiti sa šećerom i kuvati na pari. U ohlađen fil dodati 2 margarina (ja uvek stavim manje), 400 grama prah šećera i šlag koji je umućen u 4-5dcl vode.
  4. 4
    Fil podeliti na dva dela: u jedan deo dodati keks, a u drugi čokoladu.
  5. 5
    Praviti tortu sledećim redosledom: kora od oraha, fil od keksa, munchmallow, fil od čokolade, kora od kokosa. Ukrasiti po želji.
  6. 6 /slika/597403/
    Presek torte.

Posluživanje

Fil dobro ohladiti pre filovanja torte. Prvi put kad sam pravila, nisam imala vremena da cekam, pa sam sve naredjala, zavrsila tortu, i kad sam htela posle 2h da je usaram, munchmallow mi sav isklizao napolje, fil od čokolade iscurio, i stegao se da sam jedva nekako sve vratila nazad u tortu. Ali kad se stegne fil, nema šanse da se torti išta desi. :)
Zato ne budite nestrpljive kao ja. Torta je stvarno prelepa, vredi je napraviti.

Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/torta-8220pravo-na-ljubav8221/

0 komentari:

Objavi komentar