Sastojci
I Kora
- 10
- 15 kašika
- 150 grama
- 2 kašike sirćeta
II Kora
- 10
- 15 kašika
- 4 kašike
- 2 kašike
- 1
- 10 kašika
Fil
- 20
- 10-15 kašika
- 2
- 400 grama
- 200 grama šlaga u prahu
- 300 grama
- 300 grama
Još potrebno
- 6 kutija Munchmallow
Priprema
- 1I kora: umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi. Dodati sirće. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i umešati kokos. Peći koru u plehu obloženim sa pek papirom (ili podmazati pleh i posuti sa malo brašna) dok ne počne da dobija rumenu boju.
- 2II kora: izmešati posebno brašno, prašak za pecivo, prezlu i orahe. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i kad se otopi dodati ostale sastojke. Peći koru u plehu obloženim sa pek papirom.
- 3Žumanca umutiti sa šećerom i kuvati na pari. U ohlađen fil dodati 2 margarina (ja uvek stavim manje), 400 grama prah šećera i šlag koji je umućen u 4-5dcl vode.
- 4Fil podeliti na dva dela: u jedan deo dodati keks, a u drugi čokoladu.
- 5Praviti tortu sledećim redosledom: kora od oraha, fil od keksa, munchmallow, fil od čokolade, kora od kokosa. Ukrasiti po želji.
- 6
/slika/597403/
Presek torte.
Posluživanje
Fil dobro ohladiti pre filovanja torte. Prvi put kad sam pravila, nisam imala vremena da cekam, pa sam sve naredjala, zavrsila tortu, i kad sam htela posle 2h da je usaram, munchmallow mi sav isklizao napolje, fil od čokolade iscurio, i stegao se da sam jedva nekako sve vratila nazad u tortu. Ali kad se stegne fil, nema šanse da se torti išta desi. :)
Zato ne budite nestrpljive kao ja. Torta je stvarno prelepa, vredi je napraviti.
Zato ne budite nestrpljive kao ja. Torta je stvarno prelepa, vredi je napraviti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/recept/torta-8220pravo-na-ljubav8221/
0 komentari:
Objavi komentar