ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

Kuglof

Sastojci


  • Tijesto(kalup 22cm)
  • 3 jaja
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • 250 g glatkog brašna
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 150 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo Docela
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 5 ml vanilin ekstrakt
  • 5 ml ruma
  • ribana korica 1 limuna i 1 naranče
  • 200 g kandiranog i suhog voća(citronat,orangeat,grožđice,brusnice,papaja)
  • 1 puna velika žlica tople vode
  • 20 g kakaa u prahu

Priprema

1.
Sve sastojke redom,osim kandiranog,suhog voća,vode i kakaa,stavljate u posudu za miješanje i mikserom miksate par minuta dok se smjesa ne ujednači.
Podijelite smjesu na dva dijela.
U jedan dio dodate kakao i vodu,promiksajte da se smjesa ujednači.
Kandirano i suho voće dodate u svaku polovicu smjese u jednakoj količini.
Pomiješajte špatulom da se voće sjedini sa smjesom.

2.
Namastite kalup za kuglof sa maslacem i pospite sa brašnom.
Istresite višak brašna.
Ulijte prvo svijetlu smjesu,protresite kalup da se smjesa izjenači.
Sada dodajte tamnu smjesu.
Stavite kuglof peći na 180C-30 minuta,a zatim smanjite na 150C i pecite još 15 minuta.
Provjerite štapićem za ražnjiće da li je kuglof pečen.
Ostavite kuglof u kalupu još 10-15 minuta,pa ga lagano preokrenite na pladanj za serviranje.
Pospite sa šećerom u prahu.
Posluživanje
Režite na kriške i servirajte uz kavu ili čaj.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar