Sastojci
kore
- 12 belanaca
- 12 kasika secera
- 250 gr proprzenih mlevenih lesnika
- 15 gr kakao
- 1 fil
- 6 zumanaca
- 6 kasika secera
- 2 kasike brsna
- 2 kasike gustina
- 2 vanil secera
- 500 ml mleka
- 2 fil
- 6 zumanaca
- 6 kasika secera
- 4 stangle cokolade
- 200 gr maslaca
glazura
- 3 stangle cokolde
- 3 kasike secera
- 1 kasika maslaca
Priprema
1.Belanca i secer umutiti u cvrst sneg, dodati mlevene lesnike i kakao, kasikom sve lagano promesati, staviti smesu u najvecu tepsiju i peci oko 30 min na 180 - 200 C. Pecenu koru podeliti na 3 dela.
2.
Za prvi fil, zumanca, secer, gustin, brasno i vanil secer pomesati sa malo mleka od onih 500 ml. Ostalo mleko staviti da vri i skuvati fil kao za puding. Ohladiti.
3.
2 fil, zumanca i secer umutiti penasto pa ih skuvati na pari oko 15 min, pred kraj dodati cokoladu, kada se istopi cokolada skloniti sa pare i ohladiti fil, u tako ohladjen dodati penasto umucen maslac.
4.
Filovati, kora - zuti fil - crni fil - kora - zuti fil - crni fil - kora, tortu preliti sa glazurom od cokolade, i ukrasiti po zelji.
Posluživanje
Recept je napisan tacno kako se nekad pravilo, ali ja sam ovaj put zbog potrebe kore radila sve 3 posebno, 4 belanca, 4 kasike secera, 80 gr lesnika i 5 gr kakao.Za glazuru sam napravila ganache od 200 ml slatke pavlake i 150 gr cokolade.Torta je divna, nema kome se ne svidja...
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar