srijeda, 25. studenoga 2015.

Beom torta

Sastojci

kore


  • 12 belanaca
  • 12 kasika secera
  • 250 gr proprzenih mlevenih lesnika
  • 15 gr kakao
  • 1 fil
  • 6 zumanaca
  • 6 kasika secera
  • 2 kasike brsna
  • 2 kasike gustina
  • 2 vanil secera
  • 500 ml mleka
  • 2 fil
  • 6 zumanaca
  • 6 kasika secera
  • 4 stangle cokolade
  • 200 gr maslaca

glazura


  • 3 stangle cokolde
  • 3 kasike secera
  • 1 kasika maslaca





Priprema

1.
Belanca i secer umutiti  u cvrst sneg, dodati mlevene lesnike i kakao, kasikom sve lagano promesati, staviti smesu u najvecu tepsiju i peci oko 30 min na 180 - 200 C. Pecenu koru podeliti na 3 dela.
2.
Za prvi fil, zumanca, secer, gustin, brasno i vanil secer pomesati sa malo mleka od onih 500 ml. Ostalo mleko staviti da vri i skuvati fil kao za puding. Ohladiti.
3.
2 fil, zumanca i secer umutiti penasto pa ih skuvati na pari oko 15 min, pred kraj dodati cokoladu, kada se istopi cokolada skloniti sa pare i ohladiti fil, u tako ohladjen dodati penasto umucen maslac.
4.
Filovati, kora - zuti fil - crni fil - kora - zuti fil - crni fil - kora, tortu preliti sa glazurom od cokolade, i ukrasiti po zelji.

Posluživanje

Recept je napisan tacno kako se nekad pravilo, ali ja sam ovaj put zbog potrebe kore radila sve 3 posebno, 4 belanca, 4 kasike secera, 80 gr lesnika i 5 gr kakao.
Za glazuru sam napravila ganache od 200 ml slatke pavlake i 150 gr cokolade.Torta je divna, nema kome se ne svidja...

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar