petak, 2. listopada 2015.

Pileća supa sa bulgurom


  • Sastojci:
  • 2-3 komada piletine
  • 2-3 mrkvice
  • začin od sušenog povrća
  • biber
  • 2 male šoljice bulgura
  • peršunov list

Za noklice:
  • 1 jaje
  • 1 kašika maslaca
  • griz

Način pripreme:
Piletinu prvo malo prokuhate, isperete i stavite u vodu da se kuha, dodate mrkvu isjećenu na štapiće ili kolutiće. Kad se meso skuhalo dodajte umućene nokle, umutite maslac i jaje i dodajete griza pazeći da ne budu nokle tvrde, dodate biber, začin od sušenog povrća i bulgur i nakon desetak minuta dodate i peršunov list, isključite supu i poklopite.
Prijatno!

Izvor:http://tortekolaci.com/recepti/slana-peciva/page/2

0 komentari:

Objavi komentar