subota, 3. listopada 2015.

Kremisimo breskva

Sastojci

Za belu koru:

  • 10 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 8 kašika griza

Za braon koru:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike rendane Menaž čokolade
  • 2 kašike mlevenog lešnika

Za fil:

  • 10 žumanca
  • 10 kašika šećera
  • 2 margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g Menaž čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • 1 kisela pavlaka
  • 500 g šlag krema od vanile
  • 20 breskvi

Priprema

1
Za braon koru: Od ovih sastojaka napraviti 2 kore. Umutiti jaja i šećer pa dodati brašno, kakao, mlevene lešnike, rendanu Menaž čokoladu. Peći u plehu na 200 C.
2
Za belu koru: Od ovih sastojaka napraviti 2 kore. Umutiti belanca i šećer i polako dodati griz i sirće. Peći na 150 C.
3
Dobro umutiti žumanca i šećer na pari. Ohladiti. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu i pomešati sa filom. Odvojiti 100 g šlag krema, umutiti i dodati filu kao i kielu pavlaku. Sve sjediniti i podeliti na dva dela. Menaž čokoladu i belu čokoladu otopiti, svaku posebno naravno. Pa u prvi deo dodati Menaž čokoladu, a u drugi deo dodati belu čokoladu. Umutiti i preostali šlag krem. Filovati na sledeći način: Braon kora, beli fil, breskve, šlag krem, bela kora, crni fil, šlag krem, crna kora, beli fil, breskve, šlag krem, bela kora, crni fil, šlag krem.

Izvor:http://www.recepti.com/kuvar/torte/25590-kremisimo-breskva

0 komentari:

Objavi komentar