Sastojci
- paket petit keksi
- 3 pudinga od vanilije
- 840g kompota od breskvi
- 1l mlijeka
- 5 žlica šećera
- 500ml vrhnja za šlag
- rum
- 100g čokolade za kuhanje (nasijeckane)
Priprema
1.
Petit kekse rasporediti na pleh i navlažiti ih rumom.
2.
Mlijeko zakuhati sa šećerom i vanilin šećerom. Kada mlijeko zakuha, dodati mu puding koji smo promiješali sa sokom iz kompota. Na laganoj vatrici miješati i kada se zgusne dodati narezane breskve iz kompota.
3.
Pola, još tople smjese, staviti na kekse, pa opet staviti red petit kesa, navlažiti rumom i ostatak smjese staviti na kekse pa poravnati.
4.
Istući vrnje za šlag te kada se kolač ohladio staviti šlag i posipati čokoladom.
Izvor:www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar