Sastojci
- Broj osoba:
- 350 gr brašna za kolace/cake flour
- 2 kašike Gorkog kakao
- 1 kašičica Sode bikarbone
- 1/2 kašičica Soli
- 400 gr Šećera
- 115 gr Neslanog butera
- 240 ml Ulja
- 240 ml Kiselog mlijeka/tečnog jogurta
- 4 velikih Jaja
- 1 kašika Vanile
- 1 kašičica Sirceta
- 3 kašike Crvene tečne boje
Fil/frosting
- 450 gr Philadelphia ili ABC sir
- 115 gr Neslanog butera
- 300 gr Šećera u prahu
- 3 kašike Vrhnja za kuhanje/heavy cream
- 1 kašika Vanile
Priprema
- Vrijeme pripreme: 60 min
- Spojiti suhe sastojke i ostaviti sa strane.
Ja sam prosijala brašno i kakao pa dodala ostale sastojke. - Umutite buter sobne temperature pa dodajte secer nastavite mutiti pa dodati ulje. Odvojiti žumanca pa dodati ih smjesi. Zatim sirće i boju. Možete dodati boje po volji dok nedobijete željenu crvenu. Sada smjesi dodajte suhe sastojke. Bjelanjke umutiti posebno pa dodati drvenom kutljačom u smjesu.
- 3Rasporediti smjesu u 3 iste manje zdjele pa uliti u okrugle kalupe da bi ste dobili 3 iste kore.
- Za fil trebate umutiti sir i buter zatim dodati šecer u prahu (štaub šećer), vrhnje za kuhanje i vanilu. Ako vam je preslatko dodajte malo soli. Redajte kore i filujte.
- Premazati sastavljeni kolač.
- Sad premazani kolač posuti mrvicama kolača koje ste dobili kada ste poravnjavali kore. Ja sam rukama izmrvila u sitno. To je to.
Posluživanje
Kolač je sladak pa ide uz gorku kafu. Nemam sliku presijeka jer je ovaj kolač namjenjen za radne kolege.
Izvor : http://www.coolinarika.com/recept/1014207/
0 komentari:
Objavi komentar