Sastojci
- Kore:
- 6
- 6 kasika
- 6
- 4 kasike
- 2 kasike
- sok 1 narandze
- Krem 1:
- 3
- 6 kasika
- 150 g crne cokolade
- 150 g
- 1 narandza/izblendirana
- 4 kasike umucenog vrhnja
- Krem 2:
- 4 dl vrhnja za slag
- ..i jos:
- 50 g rendane crne cokolade
- Vrijeme pripreme: 90 min
- 1Kora:
Cvrsto umutiti belanca,zatim postepeno dodavati secer i zumanca,neprestano muteci mikserom.
U masu dodsti brasno i kakao i lagano izmesati spatulom.
Kalup podmazati,posuti prezlom i sipati umucenu masu.
Peci oko 15 min.na 200 C,i kad je peceno odmah izvaditi iz kalupa.
Na isti nacin pripremiti jos jednu koru.
*Ja sam pekla svaku koru posebno,a moze se ispeci jedna deblja lkora,pa preseci vodoravno. - 2Krem:
Jaja i secer izmiksati i mutiti na pari.Kad pocne da se zgusnjava,dodati cokoladu i mutiti jos 1-2 min.Masu prohladiti i dodati puter. - 3-Narandzu dobro oprati,iscediti,pa sokom poskropiti kore,a preostali deo narandze izblendirati i dodati u krem.
-Vrhnje za slag umutiti,i 4 kasike dodati u krem. - 4Prvu koru premazati kremom,preko naneti tuceni slag,zatim staviti drugu koru,preko naneti preostali krem i celu tortu premazati tucenim vrhnjem.Tortu posuti rendanom crnom cokoladom.
Pre degustacije,ohladiti par sati u frizideru.
Izvor: http://www.coolinarika.com/recept/mozart/
0 komentari:
Objavi komentar