nedjelja, 5. travnja 2015.

*Mozart*


 


Sastojci


  •   
    Kore:
  •  6 
  •  6 kasika 
  •  6 
  •  4 kasike 
  •  2 kasike 
  •   
    sok 1 narandze
  •   
    Krem 1:
  •  3 
  •  6 kasika 
  •  150 g 
    crne cokolade
  •  150 g 
  •  1 
    narandza/izblendirana
  •  4 kasike 
    umucenog vrhnja
  •   
    Krem 2:
  •  4 dl 
    vrhnja za slag
  •   
    ..i jos:
  •  50 g 
    rendane crne cokolade
Vrijeme pripreme: 90 min

  1. 1
    Kora:
    Cvrsto umutiti belanca,zatim postepeno dodavati secer i zumanca,neprestano muteci mikserom.
    U masu dodsti brasno i kakao i lagano izmesati spatulom.
    Kalup podmazati,posuti prezlom i sipati umucenu masu.
    Peci oko 15 min.na 200 C,i kad je peceno odmah izvaditi iz kalupa.
    Na isti nacin pripremiti jos jednu koru.
    *Ja sam pekla svaku koru posebno,a moze se ispeci jedna deblja lkora,pa preseci vodoravno.
  2. 2
    Krem:
    Jaja i secer izmiksati i mutiti na pari.Kad pocne da se zgusnjava,dodati cokoladu i mutiti jos 1-2 min.
    Masu prohladiti i dodati puter.

  3. 3
    -Narandzu dobro oprati,iscediti,pa sokom poskropiti kore,a preostali deo narandze izblendirati i dodati u krem.
    -Vrhnje za slag umutiti,i 4 kasike dodati u krem.
  4. 4
    Prvu koru premazati kremom,preko naneti tuceni slag,zatim staviti drugu koru,preko naneti preostali krem i celu tortu premazati tucenim vrhnjem.
    Tortu posuti rendanom crnom cokoladom.
    Pre degustacije,ohladiti par sati u frizideru.
Izvor: http://www.coolinarika.com/recept/mozart/

0 komentari:

Objavi komentar