Sastojci za tijesto:
- 250g brašna
- 1 kašika suhog kvasca
- 1 kašika šećera
- 4 kašike maslinovog ulja
- soli po potrebi
- 150ml mlake vode
- 1 kašika suhog kvasca
- 1 kašika šećera
- 4 kašike maslinovog ulja
- soli po potrebi
- 150ml mlake vode
Sastojci za fil:
- 1 glavica luka
- 1 zelena paprika
- 2 konzervice gljiva
- malo pizza sosa
- malo rendanog sira
- 1 žumanjak za premazivanje
- malo sjemenki za posipanje
- 1 zelena paprika
- 2 konzervice gljiva
- malo pizza sosa
- malo rendanog sira
- 1 žumanjak za premazivanje
- malo sjemenki za posipanje
Priprema:
Zamjesite tijesto i pustite da naraste. Dok tijesto raste isjecite luk na kolutove, stavite u tavu, malo posolite i propržite. Papriku isjecite na tanke trakice i dodajte luku pa sve to prodinstajte. Gljive ocjedite i dodajte u tavu, jos malo soli, sve to promješajte i maknite sa peći. Na sredinu tepsije stavite neku posudicu.
Razvite tijesto i stavite preko posudice pa fino poravnajte tijesto. Tijesto namažite sosom, ovo koje je na posudici ne mažete. Preko sosa stavite fil, preko fila sir. Tijesto koje je na posudici isjecite na trokutove i prebacite preko fila. Trokutiće namažite žumanjkom i pospite nekim sjemenkama. Pecite na 400F-200C dok pizza ne dobije finu boju!
Izvor:http://namirnice.ba/recepti-citatelja/recepti-citatelja-malo-drugacija-pizza/
0 komentari:
Objavi komentar