srijeda, 6. siječnja 2016.
RECEPT ZA NAJMIRISNIJE PEĆENO PILE
Sočno pečeno pile u mirisnim medietarsnkim začinima i s malo meda i limuna, prema receptu poznatog slovenskog chefa Tomaža Kavčića, odličan je izbor za nedjeljni ručak, ali i blagdansku trpezu.Chef Tomaž Kavčič pionir je slow kuhinje u Sloveniji i četvrta generacija obitelji koja vodi poznati i nagrađivani restoran Pri Lojzetu, smješten u dvorcu Zemono u Vipavskoj dolini.Stil kuhanja Tomaža Kavčiča vrlo je jednostavan, a on tvrdi da i najobičnija jela poput goveđe juhe ili pirea od krumpira mogu zablistati na stolu. Jedini je slovenski dobitnik prestižnog talijanskog priznanja Zlatni kuhar (Cuoco d`oro) i uspješno surađuje s trgovačkim lancem Lidl s hrvatskim chefom Matom Jankovićem. Recept za pečeno pile s medom, limunom i mediteranskim začinskim biljem iz kuharice `Tomaž vs. Mate` u izdanju Lidla, savršen je izbor za nedjeljnu, ali i blagdansku trpezu.
Potrebni sastojci:
– 1 pile
– 2 limuna
– Velika žlica meda
– Timijan
– Ružmarin
– Kadulja
– Origano
– 1 luk
– Lovorov list
– Režanj češnjaka
– 1 dl bijelog vina
– 4 krumpira
– Maslinovo ulje
– Prstohvat kurkume
– Sol i papar
Priprema:
Napravimo marinadu od meda, soka limuna, kurkume, soli i maslinova ulja. Dobro utrljamo pile marinadom, poparimo ga i pospemo sjeckanim mediteranskim biljem. Batke podvežemo kuharskim konopcem. Krumpir operemo i narežemo na ploške, luk također i sve skupa stavimo u lim za pečenje.
Posolimo, poparimo i nauljimo maslinovim uljem. Marinirano pile stavimo na krumpir i luk, dodamo nekoliko kriški limuna, prepolovljen češnjak, lovorov list i zalijemo bijelim vinom. Zajedno pečemo u pećnici na 180 stupnjeva oko dva sata.
0 komentari:
Objavi komentar