Sastojci
- 250 ml
- 3
- 50 gr
- 1 vrecica vanilije
- 200 gr
- 50 gr cijelih ljesnjaka
ostalo
- kalup za plum - cake
- masni papir
U velikoj zdeli miskerom istucite bljelanjke u jako cvrsti snijeg. Kad je gotov dodajte prosijani secer u prahu i vrecicu vanilije pa opet promijesajte .
U drugoj zdjeli istucite cvrsto vrhnje . Dodajte vrhnje u smjesu od bjelanjaka i lagano promijesajte tek toliko da se ujedine . Stavite u hladnjak .- Pripremite 2 lista pek papira i stavite ih na velike tepsije ili tacne . Otopite cokoladu na vrlo niskoj vatri . Razmazite cokoladu po papiru u najmanje 4 lista . Listovi moraju biti veliki odprilike kao sto je veliki vas kalup za plum- cake . Stavite sve u hladnjak da se stegne .
- Isjeckajte ljesnjake nozem na male komadice . Oblozite kalup za plum - cake sa dva komada plasticne folije tako da se poslije moze lagano izvaditi .
Na dno kalupa stavite jedan red smjese od bjelanjaka . Posipajte sa malo ljesnjaka . Odvojite list cokolade od pek papira i stavite ga u kalup . Poredajte tako do kraja . Zadnji red mora biti smjesa od bjelanjaka .
Ostavite da se stegne i zamrzivacu bar 3 sata .Ukrasite po zelji .
Izvor : http://www.coolinarika.com/recept/viennetta/
0 komentari:
Objavi komentar