SASTOJCI:
- 3 jaja
- 250 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 130 ml ulja
- 100 gr oraha (60 gr mljevenih i 40 gr sjeckanih)
- 1 žličica cimeta
- 250 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 gr ribanih jabuka
- GLAZURA:
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
- za crtanje je potrebno:
- 2-3 rebra čokolade bijele
- 1,5 žlica ulja
PRIPREMA MUFFINA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i vanilin šećerom.
4. Dodajte u žumanjke ulje i sjedinite.
5. Nastavite dodavati brašno koje ste prethodno pomiješali sa cimetom i praškom za pecivo i orahe mljevene i sjeckane, sve sjedinite.
6. Dodajte izribane jabuke, još malo izmiksajte.
7. Lagano pjenjačom ili kuhačom umiješajte u žumanjke izrađene bjelanjke.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i vanilin šećerom.
4. Dodajte u žumanjke ulje i sjedinite.
5. Nastavite dodavati brašno koje ste prethodno pomiješali sa cimetom i praškom za pecivo i orahe mljevene i sjeckane, sve sjedinite.
6. Dodajte izribane jabuke, još malo izmiksajte.
7. Lagano pjenjačom ili kuhačom umiješajte u žumanjke izrađene bjelanjke.
8. Pripremite papiriće za muffine u koje žlicom dodajete smjesu, pripazite da vam ostane mjesta do vrha, jer će se prilikom pečenja smjesa podići i neka budu svi isto napunjeni.
9. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva 25 minuta.
10. Pečene muffine ostavite da se ohlade.
PRIPREMA KUGLOFIĆA:
1. Ovdje se razlikuje samo izgled dobivenog kolačića, čak su i veličinom slični.
2. Možda sam u te kalupiće trebala staviti malo manje smjese, jer mi se prilikom pečenja gornji dio napirio kada je izašao van kalupa, ali na kraju je ipak i tako ispalo simpatično.
3. Nakon hlađenja, samo sam ih okrenila i prelila čokoladom, ispali su jednako ukusni i dekorativni.
GLAZURA OD ČOKOLADE:
1. Čokoladu za kuhanje i ulje rastopite na pari.
2. Muffine umačite u čokoladu (samo gornji dio).
3. Kada sve umočite, ponovite postupak još jednom.
4. Ukoliko želite crtati sa bijelom čokoladom, isto na pari istopite bijelu čokoladu sa uljem.
5. Ulijte bijelu čokoladu u špricu sa nastavkom koji ima malu rupicu ili ulijte u fišek od masnog papira kojem odrežete vrh da dobijete rupicu.
6. Na sredini napravite točkicu, a okolo dva kruga od bijele čokolade.
7. Dok je sve tako mekano čačkalicom povlačite od sredine prema kraju, svaki puta brišite čačkalicu, dobit ćete dekoraciju mreže.
1. Čokoladu za kuhanje i ulje rastopite na pari.
2. Muffine umačite u čokoladu (samo gornji dio).
3. Kada sve umočite, ponovite postupak još jednom.
4. Ukoliko želite crtati sa bijelom čokoladom, isto na pari istopite bijelu čokoladu sa uljem.
5. Ulijte bijelu čokoladu u špricu sa nastavkom koji ima malu rupicu ili ulijte u fišek od masnog papira kojem odrežete vrh da dobijete rupicu.
6. Na sredini napravite točkicu, a okolo dva kruga od bijele čokolade.
7. Dok je sve tako mekano čačkalicom povlačite od sredine prema kraju, svaki puta brišite čačkalicu, dobit ćete dekoraciju mreže.
8. Vrhove kuglofića prelijte čokoladom.
Izvor:http://www.kolaci.biz/muffini-i-kuglofi-sa-jabukama-i-cimetom.html
0 komentari:
Objavi komentar