srijeda, 13. siječnja 2016.

Torta s kokosom i ananasom


Želite li hladno osvježenje priredite ga s ovom rashlađenom tortom s okusom limuna i lijepim žutim sadržajima od ananasa, pudinga od vanilije i snježnog kokosa.



Sastojci:
-3 jaja
-100 ml mlijeka
-1 Limun šećer Dolcela
-125 g maslaca
-1 Biskvit fantazija Dolcela
-80 g Kokosova brašna Dolcela
-1 Puding okus vanilija Dolcela
-100 g šećera
-500 ml mlijeka
-80 g Kokosova brašna Dolcela
-150 g maslaca
-250 g Ananasa iz kompota Podravka

Priprema:
Jaja, mlijeko i limun šećer izmiješajte električnom miješalicom te dodajte omekšali maslac, mješavinu za biskvitna tijesta i kokosovo brašno. Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, dodajte kokos, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1 – 2 minute. Puding ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje. Maslac električnom miješalicom umiješajte u hladan puding da dobijete glatku kremu. Ohlađeni biskvit prerežite, nakapajte sokom iz kompota i premažite s pola kreme. Ostatak kreme nanesite preko torte i posložite narezani ananas.



Posluživanje:
Tortu prije posluživanja dobro rashladite.

Savjet:
Tortu možete ukrasiti Šlagom 5+ Dolcela ili drugim voćem (mango, kivi...).

0 komentari:

Objavi komentar