srijeda, 13. siječnja 2016.
Lagana parfe torta
Pjenasto nježan desert poslužite u bilo koje doba dana i uživajte u laganim zalogajima s mirisom vanilije.
Sastojci:
Za podlogu:
-150 g Mljevenog keksa za kolače Dolcela
-60 g maslaca
-3 žlice mlijeka
Za kremu:
-300 ml kiselog vrhnja
-400 ml slatkog vrhnja
-200 g šećera
-2 Vanilin šećera Dolcela
-1 Instant želatina Dolcela
Priprema:
Mljevenim keksima dodajte mlijeko i promiješajte. Zatim dodajte otopljeni maslac i sve dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte promjera 24 cm i dobro utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu. Podlogu ostavite u hladnjaku oko 20 minuta da se stisne. Kiselo i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte šećer i vanilin šećer. Smjesu od vrhnja dobro izmiješajte električnom miješalicom i postupno umiješajte želatinu.Kremu odmah izlijte na podlogu i vratite u hladnjak da se hladi oko 2 sata prije nego skinete kalup.
Posluživanje:
Poslužite s voćem po izboru.
Savjet:
Ako volite laganiji kolač, kiselo vrhnje zamijenite jogurtom.
0 komentari:
Objavi komentar