nedjelja, 10. siječnja 2016.

Kokos bombone(coconut candy)


Ako ste ljubitelj kokosa onda su ovo slatkisi za vas. Coconut candy je poslastica mnogih zemalja svijeta a pogotovo u Maleziji, Indiji, Vijetnamu, Mexico,itd. Razlika u receptu je sasvim mala ali je ukus manje vise isti.Ja sam prvi put probala prije nekoliko godina kad mi je moja ucenica iz Malezija donjela da probam ali zbog jezika nisam bila u stanju da dobijem tacan recept.Odlucila sam da prosvrljam po internetu i probam nekoliko recepata dok nisam nasla ukus slican njezinom.Nasoj djeci se svida.



Sastojci  6 osoba:
-220 g Kokosa,(u orginalnom receptu ide svjezi kokos)
-110 g Secera
-120 ml Mlijeka
-160 ml Kondenzovanog mlijeka
-2 kasike Putera
-2 kasicice vanilije ekstrakt
-8-10 kapi Crvene boje za hranu (ili po zelji)



Priprema:
Obloziti manju cetvrtastu posudicu ili tepsiju (18cmx13cm) folijom ili samo je podmazati malo uljem. Staviti puter u tavu na manjoj temperaturi da se istopi.Tome dodati kokos i secer.Promjesati pa dodati mlijeko i kondenzovano mlijeko.  Konstantno mjesati. Dodati vaniliju i boju.Mjesati oko 20 minuta da se secer istopi i da se smjesa ujednaci. Istresti vrucu smjesu u pripremljenu tepsiju ili posudicu i rukom izravnati.Prekriti celofnom i ostaviti u frizider preko noci da se stvrdna. Sutradan smjesu istresti na dasku pa ostrim nozem rezati kockice.


0 komentari:

Objavi komentar