subota, 9. siječnja 2016.

Kapućino torta





Sastojci:
-5 belanaca
-5 kašika šećera
-3 kašike brašna
-2 kašike kakaoa
-1 kašika ulja
-1 fil
-15 žumanaca
-300 gr prah šećera
-100 gr kapućina u prahu
-2 margarina
-2 fil
-300 gr šlaga
-4 deci kisele vode



Priprema:
Ispeći 3 kore, ovo je mera za jednu koru od 5 belanaca ,5 kašika šećera , 3 kašike brašna , 2 kašike kakaoa i 1 kašike ulja. Od žumanaca, prah šećera, napraviti fil koji treba skuvati na pari kad se ohladi dodati margarin i kapućino, to je prvi fil. Drugi fil umutiti šlag sa kiselom vodom. Redjati kora – 1 fil – 2 fil – kora – 1 fil – 2 fil – kora – 1 fil -odozgo premazati sa dosta šlaga.

Posluživanje:
Tortu napraviti jedan dan pre služenja.

0 komentari:

Objavi komentar