subota, 9. siječnja 2016.

Čoko-nugat


Brza,jednostavna i vrlo ukusna tortica Sigurna sam da cete uzivati u njenom fantasticnom ukusu.





Sastojci:
BISKVIT
-6 jaja
-180g kristal secera
-1 vanil secer
-40g kakaoa
-60g gustina i 80g brasna

KREMA
-200g Lino lade nougat
-1 zelatin
-2 kasike secera u prahu
-6dl slatke pavlake
-1 vanil secer
-1 kremfix



Priprema
Zagrejati rernu na 175 stepeni.Razdvojiti zumanca od belanaca.Belanca dobro umutiti ba dodati 90g secera i jos malo mutiti.Zumanca umutiti sa preostalim secerom i 1 kesicom vanil secera.Preko zute mase dodati sneg od belanaca, brasno, kakao i gustin, pa sve izmesati kasikom(ne mutiti kako masa ne bi spala!). Sipati testo u kalup( R 26cm) oblozen peki papirom.Peci oko 30-35 minuta.Izvaditi peceni biskvit iz kalupa kada se prohladi i ostaviti ga na resetki za kolace da se hladi najmanje 2 sata, a potom preseci biskvit popreko na 3 kore.

ZA KREMU :zelatin razmutite sa 5 kasika vode i ostavite da nabubri.Nugat ili eurokrem stavite u vatrostalnu ciniju i otopite na pari, ne sme da provri.Cvrsto istucite slatku pavlaku sa vanil secerom i prah secerom, lagano umesajte omeksali nugat Zelatin zagrejte na tihoj vatri da se otopi(ne sme provriti) i umesajte ga u kremu. Nafilujte podloge i dekorisite po zelji.Najbolje je ako se dekorise sa cokoladom:300g cokolade+2dl slatke pavlake. Cokoladu izlomite na kockice i otopite na pari.Slatku pavlaku malo prokuvajte pa dodajte otopljenoj cokoladi.Sve zajedno sklonite sa vatre i mesajte dok ne dobijete glatku masu.

0 komentari:

Objavi komentar