nedjelja, 10. siječnja 2016.
Eggs Florentine sa keljom i feta sirom
Za vege rucak ili za one koji paze na kalorije i zele pojesti nesto fino i lagano ,kao predjelo ili glavno jelo uz salatu.
Sastojci 4 osobe:
-1 manji kelj/500g
-4 fete kruha/integralni
-3žlice maslinovog ulja+za kruh
-2 češnja češnjaka
-sol,papar ,ljuta mljevena paprika/po ukusu
-150g feta sira/slani sir
-4 jaja
Priprema:
Kelj operite i narezite na trakice. Na tavi zagrijte maslinovo ulje,Dodajte ociedeni kelj pa pirjajte na srednjoj vatri pet minuta da kelj uvene i lagano se zapece ,dodajte sitno nasjeckani cesnjak poparite,posolite te dodajte ljte paprike po ukusu. Preprzite kruh ili tost/ovisno sto izaberete/ u tosteru ili na suhoj tavi ako toradite na tavi slobodno kruh natopite/pokapajte sa malo maslinovog ulja.
Kelj pomijesajte sa namrvljenim feta sirom. Zagrijte maslinovo ulje u tavi razbijte jaja ,jaja pososlite,poparite svjeze mlejvim sarenim paprom,poklopite na minutu. Pustite da se bjelanjak ispece ali da zumanjak ostane jos tekuc,naravno ako ne volite jaja ispecite do kraja. Na feticu kruha stavite dinstani kelj i na vrh jaje.Servirajte sa finom mjesanom salatom.
0 komentari:
Objavi komentar