subota, 9. siječnja 2016.
Čokoladne praline
Ponegdje su praline slatkiši od badema i karameliziranog šećera, no najčešće pralinama smatramo okruglaste čokoladne bombice sa ili bez punjenja… Iz Torina dolazi recept za praline posute čokoladnim mrvicama.
Sastojci:
-200 ml slatkog vrhnja
-50 g Kakaa u prahu Dolcela
-2 žumanjka
-120 g maslaca
-100 g šećera u prahu
-200 g čokolade za kuhanje
-Kakao mrvice Dolcela
Priprema:
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte kakao i dobro promiješajte. U vrelu smjesu umiješajte žumanjke. Maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi. Maslac električnom mješalicom izmiješajte sa šećerom do glatke strukture, dodajte rastopljenu čokoladu i ohlađeno vrhnje s kakaom i žumanjcima. Promiješajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi. Žlicom grabite ohlađenu smjesu, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kakao mrvice. Čuvajte ih u hladnjaku do posluživanja.
Posluživanje:
Poslužite ih u ukrasnim papirnatim košaricama.
Savjet:
Čokoladu otopite na pari.
0 komentari:
Objavi komentar