subota, 9. siječnja 2016.
Čokoladne praline s tartufom
Čokolada i tartufi su uhodana kombinacija, koja sudeći po svemu može dovesti do totalne ovisnosti i ludila. Uvježbajte se u pripremi, a onda ga u prvoj specijalnoj prilici upotrijebite kao ultimativno zavodničko sredstvo.
Sastojci:
-50 g maslaca
-100 g čokolade (70% kakaa)
-1 Vanilin šećer Dolcela
-200 g čokolade
-5 g bijelog tartufa
Priprema:
Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokolade natrgane na kockice i vanilin šećer i miješajte tako dugo dok se čokolada ne otopi. Na kraju umiješajte naribani tartuf. Pripremljenu čokoladu izlijte u košarice za minjone i stavite u hladnjak.
Posluživanje:
Poslužite istinskim ljubiteljima tartufa ili u specijalnim prigodama.
Savjet:
Praline možete ohladiti i u zamrzivaču, ali ih tada ostavite samo par minuta, dok u hladnjaku mogu stajati dulje.
0 komentari:
Objavi komentar