- Sastojci:
- 400 g piškota
- 250 ml mlijeka
- 5 žlica ruma
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag
- 1 žlica naribane limunove korice
- 2Vanilin šećera
- 200 g šećera u prahu
- 4 čvrsta jogurta (800 ml)
- 2 vrećice Želatine
- 10 žlica vode
- 400 g jagoda ili breskvi
- Okrugli kalup za tortu
Priprema:
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom.
Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta.
Miješajući zagrijte dok se ne otopi.
Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red breskvi ili jagoda narezanih na ploške, pa po jagodama namočene piškote.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju poslozite jagode ili breskve.
Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili najbolje preko noći.
Prijatno!
Izvor:http://tortekolaci.com/torte/brze-torte-torte/lagana-%C5%A1arlota-s-breskvama
0 komentari:
Objavi komentar