petak, 2. listopada 2015.

Lagana Šarlota s breskvama


  • Sastojci:
  • 400 g piškota
  • 250 ml mlijeka
  • 5 žlica ruma
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • 2Vanilin šećera
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 čvrsta jogurta (800 ml)
  • 2 vrećice Želatine
  • 10 žlica vode
  • 400 g jagoda ili breskvi
  • Okrugli kalup za tortu

Priprema:
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom.
Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta.
Miješajući zagrijte dok se ne otopi.
Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red breskvi ili jagoda narezanih na ploške, pa po jagodama namočene piškote.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju poslozite jagode ili breskve.

Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili najbolje preko noći.
Prijatno!


Izvor:http://tortekolaci.com/torte/brze-torte-torte/lagana-%C5%A1arlota-s-breskvama

0 komentari:

Objavi komentar