srijeda, 13. siječnja 2016.
Raffaello
Ništa već neviđeno, ovdje ima mnogo recepata za kokos kuglice koji se u nijansama razlikuju. Ovaj pišem da mi ostane zapisan, radim bez gustina i mlijeka u prahu.
Sastojci:
-250 g kokosa
-170 g margarina
-500 ml mlijeka
-220 g šećera
-1 kesica pudinga od vanilije
-1 vanilin šećer
-lješnjaci
-kokos (za uvaljati kuglice)
Priprema:
Od pola litra mlijeka odvojiti nekoliko kašika pa u tome razmutiti puding. Ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom ostaviti da prokuha pa skuhati puding. Ostaviti da se skroz ohladi. Margarin pjenasto umutiti pa mu dodati kokos i dobro izmiksati. Zatim pomiješati puding i umućeni margarin. Najpraktičnije je izmiješati sa silikonskom lopaticom. Odložiti u frižider na nekih sat vremena.
Lješnjake kratko propržiti na suhoj tavi pa ih oguliti.Vlažnim rukama oblikovati kuglice, u svaku utisnuti po lješnjak i na kraju uvaljati u kokosovo brašno. Kuglice na početku budu mekše pa ih nije praktično redati jednu na drugu jer će izgubiti oblik. Najbolje je stavljati ih u papirne korpice i tako odložiti na hlađenje dok se ne stegnu. Ja ih radim uvečer tako da se preko noći baš fino stegnu, a opet su tako mekane da se tope u ustima.
0 komentari:
Objavi komentar