subota, 9. siječnja 2016.

Posne Kinder-milch schnitte


Kolac je prekrasan, mek, socan, ukusan....a sto je najvaznije vrlo je jednostavan za izradu. Tzv.biskvit na case, krema koja se samo umuti...sve gotovo za pola sata. Preporucujem u dane posta a i bilo koji drugi dan. :)



Sastojci:
-Biskvit: mjerica je casa od 2 dl
-1 casa tople vode
-1 casa secera
-1/2 case ulja
-2 case mekog brašna za kolače tip 400
-1 vrhom puna kasicica Sode bikarbone Dolcela
-1 vrhom puna kasicica prasak za pecivo
-5 kasika kakaa u prahu Dolcela
-1 kasicica zacina za medenjake
-6 kasika meda (za premazati kore)

Krem:
-1/2 l Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela ili neko drugo biljno slatko vrhnje
-1 slagfix
-2 kasike meda

Glazura:
-100 g cokolade za kuhanje
-3 kasike ulja
-1 kasika vode
-50 gr margarina



Priprema:
U dubljem sudu sastaviti vodu, ulje i secer. Dobro izmijesati zicom za mucenje da se secer mao otopi. U drugoj posudi sastaviti sve suhe sastojke pa ih lagano i postepeno dodavati tecnoj masi muteci zicom dok se ne napravi zitka smjesa. Tepsiju 30x20 prekriti pek-papirom, istresti smjesu, fino zagladiti i poravnati pa peci u zagrijanoj rerni na 180*C oko 20 minuta (provjeriti cackalicom). Pecen i prohladjen biskvit vodoravno presjeci (ja zarezem nozem, pa ga potpuno presjecem koncem) i premazati sa rasjecenih strana medom (ako se med ne da razmazati, mozete ga malo ugrijati tako sto cete teglicu staviti u toplu vodu da postane tecniji). Umutiti 1/2 l litra slatkog vrhnja mikserom na najjacoj brzini ali paziiti da se "ne premuti" jer postane margarinasto, dodati 2 kasike meda i slagfix.
Na tacnu staviti donji dio biskvita, preko istresti i rasporediti slag, poklopiti drugom polovinom biskvita i preliti glazurom od cokolade. Za glazuru u tavici otopiti cokoladu sa uljem, vodom i margarinom.

Posluživanje:
Kolac staviti u frizider da se dooobroooo ishladi, sjeci na kocke kvaseci noz toplom vodom i sluziti. Uzivajte u desertu i ugodnom drustvu. :)

P.s. biskvit je jako mek i krt, ali je zato preukusan. Ukoliko niste bas vjesti sa ovim sjecenjem biskvita koncem na pola i prenosenjem na pek papiru, da biste izbjegli bespotrebno nerviranje i zamaranje, savjetujem da mjeru za biskvit prepolovite i pecete u 2 puta, na sigurno ;) Vjestije ruke ce to odraditi odjednom.

0 komentari:

Objavi komentar